Na benešovském zámku budou mít děti vstup zdarma

Benešov nad Ploučnicí – Dětský den se stal již dlouholetou tradicí a je zvykem, že na většině kulturních míst či historických památkách jsou pro děti přichystány speciální programy obsahující soutěže či odměny pouze pro ně. Na státním zámku v Benešově nad Ploučnicí letos učiní malou výjimku.

„Na dětský den je už skoro tradicí, že dárky, sladkosti a překvapení dostávají pouze děti. My jsme se pro letošní rok rozhodli uchopit tento svátek v trochu jiném pojetí. Věříme, že je mezi námi spousta dětí, které mají ve svém srdci lásku a cit, a zajisté by chtěly pomoci i těm méně šťastným, konkrétně pomoci pejskům, kteří sice měli štěstí a unikli z krutých, či méně šťastných podmínek, ale stále čekají na svoji novou a milující rodinu v dočasném domovu,“ vysvětlil kastelán benešovských zámků Zdeněk Henig.

Děti, které by chtěly pejskům pomoci, jsou na benešovském zámku vítáni s otevřenou náručí. Během víkendu dne 2. a 3. června mohou děti přijít na prohlídku zámku zcela zdarma – respektive pouze výměnou za pamlsek, granule, konzervy, hračky či cokoli jiného pro pejsky, kteří čekají v dočasných domovech na své nové milující rodiny. Vítány jsou i nejrůznější dezinfekční prostředky, deky a mnohé další.

„Dospělým dobrovolníkům bohužel vstup na prohlídku zdarma nabídnout nemůžeme, ale zajisté jim nebudeme bránit, pokud se rozhodnou obdarovat pejsky stejně jako malí návštěvníci,“ dodal kastelán.